EN SOLIDARITAT AMB PALESTINA: ATUREU EL BOMBARDEIG A LA POBLACIÓ CIVIL, DONEU PAS A L’AJUDA HUMANITÀRIA JA!

Com a famílies de l’Escola Institut ARTS volem manifestar el nostre posicionament a favor de la pau i la defensa de la vida i drets arreu del món. Des del nostre ferm compromís amb els valors democràtics, la pau i els drets humans, ens sentim directament interpel·lades per l’escalada de violència que s’està produint a Pròxim Orient.  Volem expressar tota la nostra solidaritat amb el dolor de tota la població afectada i manifestem el nostre rebuig als atacs contra població civil de Hamàs i l’estat d’Israel. Tanmateix, la resposta a la mort no pot ser més mort. Per això, ens adherim al clam internacional pel cessament dels bombardeigs israelians sobre la població civil palestina i pel respecte dels drets humans, especialment de la infància.

Cal tenir present que des del passat 7 d’octubre, l’exèrcit israelià ha llençat més de dotze mil tones d’explosius sobre la Franja de Gaza, mantenint alhora el bloqueig de totes les sortides i tallant el subministrament elèctric, d’aigua i de combustibles i les telecomunicacions. Amb l’argument de combatre Hamàs, Israel està sotmetent a 2,2 milions de persones a un càstig col·lectiu, atacant habitatges, escoles, hospitals, camps de refugiats, mesquites i esglésies. És important destacar que la Franja de Gaza té 365 km quadrats de superfície, una mica més petita que el Maresme. La meitat de la població palestina de Gaza té menys de 18 anys. L’operació militar israeliana està fent servir armes químiques explícitament prohibides contra la població civil, com ara el fòsfor blanc i controla tot el perímetre de la Franja mantenint bloquejat l’accés a milers de tones d’ajut humanitari procedents de tot el món. Per aquests motius, el secretari general de l’ONU, António Guterres, va denunciar “les clares violacions del dret internacional” per part d’Israel a Gaza així com la petició d’un alto el foc humanitari immediat per posar remei a un patiment èpic”.


El resultat d’aquest genocidi és esfereïdor:
Segons l’ONG Save the Children, a Gaza en tres setmanes han mort més de 3.000 infants, és a dir, han mort més nens i nenes que a tots els conflictes armats al món des de l’any 2019. L’Agència de l’ONU pels refugiats palestins ha declarat que almenys 940 criatures estan desaparegudes, mortes o atrapades sota les runes. Per contextualitzar les xifres: és com si haguessin assassinat la totalitat d’infants que enguany s’han escolaritzat a educació infantil (I3) al conjunt de Catalunya.


Més de 8.000 víctimes mortals i desenes de milers de persones ferides sense opció a refugi ni atenció mèdica ja que el setge de subministraments, els atacs contra hospitals, clíniques i ambulàncies i personal sanitari no s’ha aturat. Metges sense Fronteres denuncia que les operacions quirúrgiques es realitzen sense electricitat ni anestèsia. La manca d’aigua potable està posant en risc la vida del conjunt de la població civil, segons informa el diari israelià Haaretz, citant un informe del Departament d’Estat dels EUA, 52.000 embarassades i 30.000 nadons de menys de sis mesos ara mateix estan ingerint aigua contaminada a Gaza.

Aquestes són dades cada dia empitjoren doncs l’exèrcit israelià en els darrers dies ha endurit els bombardejos atacant fins i tot dipòsits d’aigua potable mentre la violència contra residències i camps de refugiats palestins a Cisjordània es dispara. L’agressivitat militar d’Israel està provocant una escalada internacional del conflicte que amenaça la pau arreu del món.

En conclusió, com  a famílies de l’Escola Institut ARTS de Barcelona, us animem enèrgicament a tota la comunitat aparticipar en les convocatòries que ja s’estan produint a la nostra ciutat i barri, que demanen el cessament del foc, l’entrada de l’ajut humanitari i l’evacuació de les persones ferides.